Koh Yao

Koh Yao is gelegen in een gebied van Phang-Nga. Om hier, kunt u reizen vanaf Krabi of Phuket. Het eiland dorpelingen zijn voornamelijk moslim. Het eiland is nog niet aangeraakt door het massatoerisme en behoudt zijn eigen cultuur en traditie. Het eiland dorpelingen zijn de vissers. Mensen zijn vriendelijk terwijl de natuurlijke omgeving blijft prachtig ongerept en aantrekkelijk. Dit is de juiste bestemming voor de reiziger die op zoek zijn naar privacy, pure natuurlijke omgeving van mensen en het leven in zee.


Aardrijkskunde:
Koh Yao heeft een oppervlakte van 137,6 vierkante meter bestaande uit twee grote eilanden, Koh Yao Noi en Koh Yao, en verschillende omringende eilandjes. Het grootste deel van de stranden van Koh Yao Noi zijn gelegen in het westen. Het grootste deel van Koh Yao gebied wordt bezet door een heuvel in het noorden. Het bestaat uit de kust dalvlakten.

Niet ver van Koh Yao, is het ook de ideale uitvalsbasis om de nabijgelegen eilanden als Koh Lao Hund, Koh Bi Pak, en in het bijzonder Koh Hong (Koh Lao Bi Le) te verkennen. Naar aanleiding van dit archipel, Phang Nga Bay is gemakkelijk bereikbaar met een long-tail boot. Andere vorm van de kalkstenen kliffen en grotten zijn er verborgen.

Hier toeristen konden nog steeds de eenvoudige levensstijl van Koh Yao Noi eilandbewoners, zoals rijst landbouw of visserij. De inwoners gebruiken deze gebieden voor agrarische doeleinden zoals kokos, rubber-en cashewnoten plantages. Het zuiden is het centrum van zee veeteelt, dus je kunt een aantal verse snapper of kreeft voor het diner hier te halen.

Ook uit Koh Yao Noi kun je naar de eilanden, omringd zeer gunstig. De meeste toeristen, na een grondige op het eiland verkend, blijft Koh Lao Bi Le (Koh Hong), dat is de locatie van een ranger eenheid van Than Bokkoranee National Park. Wil je prachtige zandstranden en koraalriffen te zien, hoef je niet missen een bezoek aan Koh Lao Hundu en Koh Pak Bia.


Komt u uit Manoh Port, het Kantoor van de pas voor ongeveer 7 kilometer vindt u Haad Sai Pa, dat is een 400 meter lange strand. Vanaf hier kunt u kijken naar de omgeving van Koh Pak Bia, Koh Hong en zonsopgang prima. In het noorden van Pa Haad Sai is Klong Chak en Haad Tha Khao, de twee gedeeltelijk stenen stranden, waar is een ander prachtig strand genaamd Ao Kian gelegen in het noorden van het eilandje Haad, Het gebogen strand ligt op ongeveer 50 meter lang, met helder blauw water erg leuk om te zwemmen, er is een zeer grote Pipal (Ficus Religiosa) en twee grotten te bezoeken rond dit strand. Houd er echter rekening mee dat Ao Kian is alleen per boot bereikbaar.

Koh Hong

The archipelago consists of several large islands such as Koh Lao or Koh Saga, Koh Laoriam, Koh Pakka, Koh Lao Lading, etc. Koh Hong (Koh Lao Pile) is