Koh Yao

Koh Yao dækker et areal på 137,6 kvm, bestående af 2 hovedøer, Koh Yao Noi og Koh Yao Yai, og flere omkringliggende øer. De fleste af strandene på Koh Yao Noi er placeret i vest. Hvis du kommer fra Manoh Port, fra District Administrative Office for omkring 7 kilometer, vil du finde Haad Pa Sai, som er en 400-meter-lange strand. Herfra kan du se det sceneri af Koh Pak Bia, Koh Hong og solopgang meget godt. Nord for Haad Pa Sai er Haad Klong Chak og Haad Tha Khao, de to delvist stenede strande, hvor er en anden dejlig strand kaldet Ao Kian beliggende i den nordlige del af øen, buede Stranden er omkring 50 meter lang, med klare blå vand meget rart for svømning.

Der er en meget stor pipal (Ficus religiosa) og to huler at besøge omkring denne strand. Vær dog opmærksom på, at Ao Kian er tilgængelig med båd alene.

Her turister kunne stadig se den enkle livsstil Koh Yao Noi øboere, som uafskallet landbrug eller fiskeri. Den sydlige del er centrum for havet husdyravl, så du kan hente nogle friske snapper eller hummer til aftensmad her, mens den vestlige vej om aftenen bliver en sund vej, hvor lokale folk kommer for at jogge og spille sport.

Også fra Koh Yao Noi kan du komme til øerne i nærheden, så bekvemt. De fleste turister, efter en grundig udforsket øen, fortsætter til Koh Lao Bi Le eller Koh Hong, som er placeringen af ​​en ranger enhed Than Bokkoranee National Park. Jeg vil hellere sige "Koh Hong" bør være den mest højdepunkt øen en tur til Koh Yao. For dem, der ønsker at se dejlige sandstrande og koralrev, gå ikke glip af at besøge Koh Lao Hundu og Koh Pak Bia som jeg gjorde.