Koh Yao

Koh Yao heeft een oppervlakte van 137,6 vierkante meter, bestaande uit twee grote eilanden, Koh Yao Noi en Koh Yao Yai, en een aantal omliggende eilanden. Het merendeel van de stranden op Koh Yao Noi ligt in het westen. Als je uit Manoh Port, van het District Administratieve Bureau voor ongeveer 7 km vindt u Haad Sai Pa, dat is een 400 meter lange strand. Vanaf hier zie je het landschap van Koh Pak Bia, Koh Hong en zonsopgang erg goed. Ten noorden van Haad Sai Pa is Haad Klong Chak en Haad Tha Khao. Beide gedeeltelijk steenachtige stranden is op welke prachtige strand genaamd Ao Kian, gelegen in het noordelijke deel van het eiland. Gebogen strand is ongeveer 50 meter lang, met helder blauw water erg leuk om te zwemmen.


Er is een enorme Pipal (Ficus religiosa) en twee grotten te bezoeken rond dit strand. Houd er echter rekening mee dat Ao Kian is alleen bereikbaar per boot.


Hier toeristen konden nog steeds de eenvoudige levensstijl van Koh Yao Noi eilandbewoners, zoals rijst, landbouw of visserij. Het zuidelijke deel is het centrum van de zee dier, dus je kunt halen wat verse snapper of kreeft voor het diner hier, terwijl de westelijke route in de avond zal een gezonde manier, waar de lokale mensen komen om te joggen en sporten zijn.


Ook vanuit Koh Yao Noi, kunt u in de buurt komen naar de eilanden, zo handig. De meeste toeristen, na een grondige verkende het eiland blijft Koh Lao Bi Le of Koh Hong, dat is de locatie van een ranger eenheid dan Bokkoranee National Park. Ik zou eerder zeggen "Koh Hong" moet het hoogtepunt van de reis naar Koh Yao worden. Voor degenen die willen naar de mooie zandstranden en koraalriffen te zien, hoef je niet te missen bezoek aan Koh Lao Hundu en Koh Pak Bia als ik.