Koh Yao

Koh Yao dekker et areal på 137,6 kvadratmeter og består av to hovedøyer, Koh Yao Noi og Koh Yao Yai, og flere omliggende øyer. De fleste av strendene på Koh Yao Noi ligger i vest. Kommer du fra Manoh Port, fra District Administrative Office for ca 7 km, finner du Haad Sai Pa, som er en 400 meter lang strand. Herfra kan du se landskapet på Koh Pak Bia, Koh Hong og soloppgang veldig bra. Nord for Haad Sai Pa er Haad Klong Chak og Haad Tha Khao, de to delvis steinete strender der er en annen nydelig strand kalt Ao Kian ligger i den nordlige delen av øya, er buet strand rundt 50 meter lang, med klart, blått vann, veldig hyggelig for bading.


Det er et enormt Pipal (Ficus religiosa) og to huler å besøke rundt denne stranden. Vær imidlertid oppmerksom på at Ao Kian er tilgjengelig med båt bare.


Her turister kan fortsatt se den enkle livsstilen til Koh Yao Noi øyboerne, som ris jordbruk eller fiske. Den sørlige delen er sentrum av sjø dyr, slik at du kan plukke opp noen friske snapper eller hummer til middag her, mens den vestlige rute på kvelden vil være en sunn måte, der lokale folk kommer til å jogge og spille sport.


Også fra Koh Yao Noi, kan du komme til øyene i nærheten, så praktisk. De fleste turister, etter en grundig utforsket øya fortsetter å Koh Lao Bi Le eller Koh Hong, som er plasseringen av en ranger enhet Than Bokkoranee National Park. Jeg vil heller si "Koh Hong" skulle være høydepunktet på turen til Koh Yao. For de som ønsker å se de vakre sandstrender og korallrev, trenger du ikke gå glipp av å besøke Koh Lao Hundu og Koh Pak Bia som jeg gjorde.